Waarom camerabewaking laten installeren in uw bedrijf?

U kan niet altijd overal tegelijkertijd zijn. Camerabewaking laten installeren, lost dat probleem gelukkig grotendeels op. De bewakingscamera’s in uw bedrijf registreren namelijk alles wat er tijdens uw aanwezigheid gebeurt.

De gemaakte beelden kan u zowel live, maar ook uitgesteld herbekijken. Een intelligent camerabewakingssysteem slaat de gemaakte beelden immers op!

Was uw transporteur of leverancier wél stipt op de afspraak zoals hij/zij beweert? Was uw medewerker écht niet in fout en was het noodweer of vandalen die uw voortuin vernield hebben? U komt het allemaal te weten…

U heeft camerabewaking laten installeren en dus heeft u ontegensprekelijk bewijsmateriaal?

Beelden gemaakt met bewakingscamera’s op een privé-(bedrijfs)terrein mogen volgens de Belgische wet helaas niet weerhouden worden als wettelijk bewijsmateriaal in een rechtszaal. Ook al heeft u de daders van een inbraak of vandalisme duidelijk in beeld, dan nog zal het beeldmateriaal geen wettelijke bewijslast hebben.

Met de gemaakte beelden kan de politie echter wel de vermoede daders opsporen. Als u kwalitatieve bewakingscamera’s heeft laten plaatsen, dan kan zelfs de nummerplaat van een eventuele vluchtauto duidelijk leesbaar zijn.

Het fiscaal voordeel maakt camerabewaking laten installeren eens zo interessant

Zelfstandigen, kmo’s en vrije beroepen die hun beroepslokalen beveiligen met bijvoorbeeld camerabewaking kunnen een additionele investeringsaftrek van 20,5 % op de aankoopwaarde van de apparatuur genieten. Dit bedrag wordt afgetrokken van de belastbare nettowinst van het boekjaar waardoor dus minder vennootschapsbelasting verschuldigd is.

Belangrijk om weten, is dat de camerabewaking geïnstalleerd dient te worden door een geschikte aannemer of installateur zoals NIFTIX die bovendien een verklaring over de kwaliteit van de camerabewakingsinstallatie dient te ondertekenen.

Meer informatie over het fiscaal voordeel bij de installatie van camerabewaking in bedrijven vindt hier en bij uw boekhouder/accountant/fiscaal jurist.

Vergeet u uw wettelijke verplichtingen niet aub?

Volgens de Belgische privacywetgeving en de wetgeving omtrent het gebruik van bewakingscamera’s van 21.03.2007 bent u verplicht om bezoekers en voorbijgangers te informeren dat ze gefilmd worden. Dat hoort u te doen met een conforme camerabewakingssticker of een verkeersbord met dezelfde opmaak.

Hoort u het even in Keulen donderden? Geen probleem, want wij leveren de juiste stickers af wanneer uw camerabewaking komen installeren. U hoeft ze alleen nog op te hangen.

Alle bewakingscamera’s die niet IN, maar rond of buiten uw gebouw geplaatst zijn dienen ook geregistreerd te worden door een thematische aangifte in te dienen bij de Privacy Commissie. De link naar het aangifteformulier vindt u hier.

Waarom uw camerabewaking door NIFTIX laten installeren?

Wij zijn expert in audiovisuele toepassingen voor bedrijven en kiezen resoluut voor kwalitatieve producten en een al even kwalitatieve service.

  • Wij plaatsen enkel hoge resolutiecamera’s van topkwaliteit die haarscherp beeld garanderen.
  • Dankzij ons getraind oog weten we perfect hoe we de camera’s moeten positioneren.
  • U kan gemaakte beelden zelf opzoeken via een gebruiksvriendelijke webtoepassing. Het programma wijst zichzelf uit, maar wij nemen graag de tijd om u toch een woordje uitleg te geven.
  • Ook toegangscontrole, smart phone en domotica of videofonie aan uw bewakingssysteem koppelen? Dat kan perfect!

Interesse in camerabewaking voor uw bedrijf?

Meer te weten komen over de voor- en nadelen en de wettelijke verplichtingen in verband met camerabewaking in uw bedrijf, of bent u gewoon nieuwsgierig naar het prijskaartje? We komen het ter plaatse aan u toelichten. U hoeft ons alleen nog even te contacteren om een afspraak voor zo’n gratis plaatsbezoek in te plannen.