Een surround systeem installeren, is voor ons veel meer dan wat boxen ophangen…

De essentie van een surround systeem is omgeven worden door geluid uit verschillende richtingen. In theorie zou het dus volstaan om enkele speakers op de juiste plekken op te hangen, maar bij NIFTIX pakken we de installatie van een surround system liever iets professioneler aan.

Eerst luisteren en dan pas geluid produceren

Voor we met de installatie van start gaan, leggen we eerst even ons oor bij u te luister. Bent u een echte filmliefhebber en wil u vooral surround geluid om maximaal uw favoriete films te beleven in uw persoonlijke thuisbioscoop? Of bent u eerder een fervent gamer? En gaan we 1 kamer van Dolby surround voorzien, of wenst u in elke ruimte in huis van uw favoriete muziek te genieten? In dat geval is een multiroom geluidsinstallatie namelijk net wat u zoekt.

Welke toestellen wil u trouwens op uw surround system aansluiten? Dat kunnen er namelijk meerdere zijn. Niet enkel de radio of televisie dus, maar ook uw Blu-Ray speler, uw settopbox, uw spelconsole, uw mediaplayer, enz…. Zullen we die overigens meteen ook configureren zodat u al deze toestellen met slechts 1 afstandsbediening kan bedienen?

We ontwerpen een installatie op maat van de ruimte

Afhankelijk van uw wensen, uw budget, maar zeker ook van de ruimte bepalen we de omvang van het best geschikte surround systeem. We kunnen bijvoorbeeld 1, 2, 5, of 7 luidsprekers plaatsen maar ook een state-of-the-art 9.1 surround met maar liefst 9 geluidsboxen en 1 subwoofer!

Ook de esthetiek van uw woning verliezen we niet uit het oog. Het is immers de bedoeling dat u het geluid haarscherp hoort, zonder het te moeten zien. Daarom werken we inbouwboxen zo veel mogelijk naadloos en draadloos weg in het plafond of de muur. Is inbouw niet mogelijk? Dan kiezen we een type luidspreker dat het best bij uw interieur past. Of net niet, want er zijn tegenwoordig ook heel wat haast onzichtbare luidsprekers op de markt verkrijgbaar.

Surround en domotica? Een perfect match!

Stel dat u maar 1 knop nodig heeft om automatisch de lichten te laten dimmen, de film te starten en uw geluidsinstallatie op filmmodus in te stellen… Door domotica te integreren in het surround systeem is dat perfect mogelijk!

Sounds interesting?

Neem gerust even contact met ons op om de mogelijkheden voor surround sound bij u thuis te bespreken en een vrijblijvend prijsvoorstel te ontvangen.