Waar wil u precies camera’s laten installeren?

Camera’s laten installeren in uw woning is één ding, wanneer u die bewakingscamera’s echter buiten uw woning wil plaatsen om bijvoorbeeld uw oprit, terras of bezoekers aan de voordeur te filmen laat u zich best goed informeren. Behalve de regels van fatsoen is er namelijk ook een strikte wetgeving van toepassing. U zou toch ook niet willen dat uw buren zomaar camera’s op uw huis zouden richten?

Wanneer u NIFTIX inschakelt om camerabewaking bij u thuis te installeren, mag u gerust zijn. Wij informeren u namelijk uitvoerig over wat mag en niet mag volgens de privacy wetgeving, adviseren u bij de administratieve verplichtingen voor de thematische aangifte én we voorzien zelfs de verplichte signalisatie met camerabewakingsstickers.

Waarom camerabewaking en videofonie?

In tegenstelling tot een klassieke videofoon, kan u met camerabewaking niet alleen live bekijken wie er voor de deur staat, maar ook de gemaakte beelden opslaan en op later tijdstip herbekijken. Zo weet u precies wat er zich heeft afgespeeld tijdens uw afwezigheid, heeft u meteen een extra afschrikmiddel voor potentiële inbrekers en zonder twijfel ook een verhoogd gevoel van veiligheid.

Wij hebben een getraind oog voor de plaatsing van camera’s

Met camerabewaking weet u achteraf altijd precies wat er zich in en rond uw huis heeft afgespeeld. Althans, als de camera’s voldoende kwalitatief zijn en juist geplaatst.

De eerste keuzes die gemaakt moeten worden, betreffen het type camera’s dat geplaatst zal worden. Zijn de bewakingscamera’s wel weersbestendig en dus geschikt voor buitengebruik? Is de resolutie voldoende hoog zodat u ook fijne details zoals nummerplaten kan lezen? Moeten de beelden ook via Internet op een smart phone geraadpleegd kunnen worden? Het zijn maar enkele van de vele opties die wij steeds in detail met u overlopen.

Wil u camera’s laten installeren dan moet er ook over de plaatsing en positionering grondig nagedacht worden. Welk gedeelte komt er precies in beeld en filmt u wel het gezicht van de mogelijke inbreker of enkel de bovenkant van dienst hoofd?

U heeft beelden van de inbraak en dus bewijsmateriaal?

In België wordt het gebruik van camerabewakingsbeelden helaas niet erkend als rechtmatig bewijsmateriaal in een rechtszaak en u mag ze al helemaal niet publiek maken door ze bijvoorbeeld op uw Facebookprofiel te posten.

Wil dat zeggen dat u helemaal niets aan de beelden heeft? Zeker niet, u kan de beelden uiteraard wel aan de politie laten zien. De beelden bevatten mogelijks bruikbare tips om de daders te identificeren en op te sporen. Net daarom dat u best hoge resolutie camera’s kiest zodat u zelfs de kleine lettertjes van de nummerplaat van de vluchtwagen kan lezen.

In het verleden kon u een fiscaal voordeel genieten in uw personenbelasting wanneer u camera’s liet plaatsen, maar ook daarover laat u zich best informeren. De gelden wetgeving en de bijhorende premies en subsidies veranderen immers bij elke politieke legislatuur. Vergeet u zich trouwens ook niet te informeren bij uw verzekeraar? Misschien krijgt u daar wel een korting op uw verzekeringspremie wanneer u uw huis extra beveiligt tegen inbraak.

U overweegt om camera’s te laten installeren in of rond uw woning?

Bij camerabewaking en videofonie komt heel wat techniciteit kijken. Daarom nemen we graag de nodige tijd om u een volledige en duidelijke toelichting te geven bij de mogelijkheden, verplichtingen en aandachtspunten wanneer we camerabewaking komen installeren.

U kan bijvoorbeeld de camerabewaking ook uitbreiden met toegangscontrole. Zo hebben familieleden, huispersoneel en leveranciers enkel een badge nodig om de voordeur te openen binnen de uren dat u hen dat toelaat. Ook biometrische toegangscontrole met vingerafdruk is hier een optie.

En wist u dat u camerabewaking en videofonie ook via uw smart phone kan bedienen? Zo kan u van eender waar beelden maken of herbekijken en zelfs de deur openen vanop afstand.

Over camerabewaking valt heel veel te vertellen. Neemt u daarom even contact met ons op om een afspraak bij u thuis in te plannen?