Bij nieuwbouwprojecten en renovaties is domotica laten installeren tegenwoordig meestal geen te overwegen vraagstuk meer, maar zo goed als een evidentie. Dat is gezien de vele voordelen van een intelligente woning trouwens helemaal niet verwonderlijk.

Door domotica te laten installeren, kan u uw leefcomfort immers opmerkelijk verhogen terwijl het energieverbruik daalt. U spaart kostbare tijd uit én de domotica installatie is een echte troef voor potentiële kopers die dit comfort mogelijks al gewoon zijn in hun huidige woning. Domotica laten installeren zal dus zeker ook een gunstige impact hebben op de verkoopwaarde van uw huis.

Enkele praktische toepassingen

Verlaat u de woning of gaat u slapen? U hoeft niet meer de ronde van het hele huis te doen om de lichten en elektrische toestellen in elke kamer te gaan doven. 1 druk op de ALLES UIT knop volstaat om alle stille verbruikers meteen uit te schakelen. De ALLES UIT knop is bovendien niet alleen erg handig en tijdbesparend, het heeft ook een serieuze impact op de energiefactuur. Deze relatief eenvoudige toepassing is nog steeds een van de voornaamste energiebesparende maatregelen in particuliere woningen!

Toch is ook verwarming en ventilatie op de domotica installatie aansluiten zeker geen slecht idee. Uw intelligente woning zal de verwarming automatisch bijsturen zodat er enkel verwarmd wordt in ruimtes waar aanwezigheid wordt gedetecteerd. Zelfs de ventilatie kan automatisch bijgeregeld worden in functie van de gemeten CO2-waarden in een ruimte. Ook dit zijn erg slimme manieren om uw energiefactuur drastisch verminderen met domotica.

Sferen zijn een andere gekende en onmisbare toepassing van domotica. Krijgt u bezoek? U hoeft maar op 1 knop te drukken om de sfeerverlichting in de juiste stand te zetten en zachtjes achtergrondmuziek te laten spelen. U kan bijvoorbeeld ook een sfeer “tv-kijken” instellen. De verlichting wordt gedimd, uw favoriete film wordt automatisch opgestart en ook de surround sound installatie staat al meteen in de juiste stand. De mogelijkheden voor het instellen van gepersonaliseerde sferen zijn eindeloos, zeker wanneer u ook uw multi-room audio en video, home cinema en hifi geluidsinstallatie op de domotica bekabeling aansluit. Wanneer bewegingssensoren uw aanwezigheid in een ruimte opmerken, gaat het licht automatisch aan en de muziek die u in een andere ruimte beluisterde, begint ook hier te spelen om weer zachtjes weg te faden als u de kamer verlaat.

Ook voor uw veiligheidsgevoel kan domotica heel wat betekenen. Zo kan u bijvoorbeeld aanwezigheid simuleren in huis wanneer u op vakantie bent om inbrekers af te schrikken. In dat geval worden de rolluiken bijvoorbeeld opgetrokken als het licht wordt en de tv zal op de normale uren beginnen spelen. Of ontvangt u liever een berichtje op uw smart phone van zodra er iemand aan de deur aanbelt?

Met domotica heeft u geen verschillende knoppen of afstandsbedieningen meer nodig

Een van de voornaamste troeven van domotica is dat u uw intelligente woning vanop afstand kan aansturen. Een laptop, tablet of smart phone en internetverbinding, meer heeft u niet nodig om binnenshuis of van eender waar ter wereld uw elektrische toestellen te bedienen.

Best al domotica laten installeren tijdens de elektriciteitswerken

Domotica bekabeling laat u best samen met de nieuwbouw elektriciteit leggen. De domotica kabels kunnen namelijk in een keer samen met de klassieke elektriciteitswerken getrokken worden en netjes in sleuven weggewerkt. Zo spaart u dubbel werk en onnodige kap- en breekwerken uit.

Dat is trouwens meteen de voornaamste reden waarom domotica door NIFTIX laten installeren een slimme keuze is. U heeft slechts 1 vakman nodig voor beide werken. Wij zijn namelijk domotica expert, maar ook erkend elektricien en kunnen dus uw nieuwbouw elektriciteitswerken én de domotica installatie gelijktijdig voor u verzorgen. Doordat we met Loxone domotica software werken, heeft u bovendien een ruime keuze wat knoppen en bedieningspanelen betreft. Onze Loxone domotica kan namelijk gecombineerd worden met knoppen van verschillende merken!

Eens alle bekabeling geplaatst en gekeurd is, gaan we aan de slag om uw domotica installatie met Loxone software helemaal op maat van uw woning en uw wensen te configureren. We geven u een woordje uitleg (ook al is de bediening bijzonder gebruiksvriendelijk en intuïtief) en dan kan u meteen genieten van het comfort dat een slim huis oplevert.

Meer weten over onze domotica oplossingen of benieuwd naar het prijskaartje? Even contact opnemen volstaat om een vrijblijvende prijsofferte te ontvangen.