Waarom wij geen klassieke parlofoon installateur zijn

Natuurlijk kan u ons inschakelen om een klassieke parlofoon te installeren, maar heeft u ook al aan een videofoon of camerabewaking gedacht? Wij overlopen liefst eerst alle opties voor we parlofonie of videofonie installeren. We lichten de voor- en nadelen van elk systeem grondig aan u toe zodat u een geargumenteerde keuze kan maken en het systeem uitkiezen dat best bij uw woning en wensen past.

De klassieke parlofoon of liever een videofoon?

De klassieke parlofoon kennen we vooral van het gebruik ervan in appartementsgebouwen. Een bezoeker belt aan, de bewoner vraagt via de hoorn wie er zich aanmeldt en opent dan de voordeur met 1 druk op de knop. Door niet telkens alle trappen te moeten afdalen, spaart een parlofoon bewoners van appartementsgebouwen zo heel wat fysieke inspanning uit. Er kan eveneens tussen de appartementen onderling gecommuniceerd worden via de parlofoon installatie en ook dat is bijzonder handig.

Voegen we aan de parlofoon ook een camera toe, dan spreken we van videofonie. Met een videofoon kan u ook zien wie er voor uw deur staat alvorens u beslist om al dan niet de deur te openen. Zo’n videofoon kan uitgerust worden met een drukknop om de deur te openen, maar eventueel ook met een touch screen en zelfs met extra monitors zodat u overal in huis uw voordeur kan bedienen.

En wat als u niet thuis bent?

Parlofonie en videofonie kunnen tegenwoordig ook met IP-technologie of telefooninterfaces worden uitgerust. Concreet betekent dit dat uw parlofoon of videofoon data kan doorsturen via Internet of telefoonlijn en dat u dus van overal via uw smart phone, laptop of tablet uw voordeur kan openen.

U hoeft geen sleutel aan de poetsdame af te geven als u op vakantie vertrekt en zelfs vanop het werk kan u de voordeur openen. Zo kan u vanop afstand bijvoorbeeld een servicetechnieker binnenlaten waardoor u voor een kleine technische interventie thuis geen dag verlof dient aan te vragen.

Ook een eenvoudige melding op de telefoon laten toekomen telkens iemand op de deurbel drukt, is mogelijk. Zo weet u bijvoorbeeld op de minuut precies wanneer de kinderen zijn thuisgekomen na school of een stevig avondje stappen…

Het verschil tussen videofonie en camerabewaking?

De eenvoudigste manier om het verschil tussen videofonie en camerabewaking uit te leggen, is de vergelijking maken met live tv kijken of een opgenomen programma herbekijken. Terwijl u bij videofonie kan zien wie er aanbelt op het moment zelf, kan u met de combinatie van videofonie met camerabewaking ook de beelden herbekijken die tijdens uw afwezigheid werden gemaakt. Meer informatie over camerabewaking vindt u hier….

Wat kan deze videofoon/parlofoon installateur voor u betekenen?

Zowel parlofonie en videofonie hebben hun nut en gebruiksgemak al uitvoerig in de praktijk bewezen. De deur vanop afstand openen, is gewoon bijzonder praktisch.

Beide systemen kunnen bovendien vrij snel en aan prijsgunstige tarieven geïnstalleerd worden. Waarom zou u deze basisluxe dus niet in uw opbrengsteigendommen, woning of appartement voorzien?

Wenst u meer uitleg en een vrijblijvende prijsofferte voor parlofonie, videofonie of camerabewaking te ontvangen? Stuur deze videofoon/ parlofoon installateur een berichtje en u ontvangt heel binnenkort de gevraagde informatie.