Smart home

Op zoek naar een slimme manier om jouw verlichting, verwarming en beveiligingssysteem te beheren? Je woning of bedrijf automatiseren? NIFTIX is dé domotica expert.

Een lager energieverbruik voor een hoger levenscomfort? NIFTIX is jouw smart home specialist!

Wat is domotica?

Laat je wel eens per ongeluk de lampen of de verwarming branden? Dat is dankzij domotica verleden tijd. Aan de hand van systeemautomatisatie kan je voortaan efficiënt energie besparen.

Haast ieder elektrisch systeem kan met behulp van domotica slim vanop afstand geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de handige koppeling tussen elektrische rolgordijnen en een weerstation. Of het automatisch uitschakelen van alle verlichting, wanneer je de kamer verlaat. Zo kan je jouw woonst of kantoorruimte helemaal omvormen tot een smart home.

Test alle domotica mogelijkheden in de NIFTIX smart home demo

Welke elektrische systemen kan je precies automatiseren in huis of op kantoor? Alles! Om jou te inspireren, bouwden we een eigen smart home, die je op afspraak kan bezoeken. Zo kan je alle domotica mogelijkheden uitvoerig testen en bepalen welke toepassingen geschikt zijn voor jouw kantoor of woning.

Een smart home of smart office met Loxone en KNX domotica

Bij NIFTIX werken we met twee gerenommeerde domotica merken: Loxone en KNX. Afhankelijk van jouw wensen, adviseren we jou steevast in de beste optie.

NIFTIX is gecertificeerd als KNX-installateur. KNX is een communicatieprotocol dat door meerdere fabrikanten ondersteund wordt. Concreet betekent dit dat we via KNX domotica een veelheid aan toestellen kunnen koppelen aan elkaar. Daarnaast zijn we Silver Partner van Loxone domotica, dé marktleider in het automatiseren van woningen en gebouwen.

Loxone Silver Partner

KNX Partner

Smart home verlichting

Loxone Verlichting

Heb je een gezellig diner met vrienden of werk je eens een dagje van thuis uit? Om de juiste lichtsfeer in huis te bepalen en meer energiebesparend te wonen of te werken, kan je handig gebruikmaken van intelligente lichtsturing.

Afhankelijk van jouw wensen, kies je via een gemakkelijke dimfunctie op de lampen volledig zelf de lichtsterkte. Is

er niemand thuis? Kies flexibel tussen uitschakeling van de lampen of automatische lichtactivering ter preventie van ongewenste bezoekers.

Smart home zonwering

Loxone zonnewering

Heerlijk wakker worden met de eerste zonnestralen of liever zo weinig mogelijk lichtinval? Via smart home zonwering bepaal je zeer eenvoudig in welke mate je zonlicht toelaat in huis of op kantoor.

Zonwering domotica bevordert zowel thuis als op kantoor, jouw levenscomfort en privacy. De mogelijkheden van smart home zonwering zijn gevarieerd. Zo kan je automatische zonwering inzetten als lichtwekker of om de kamertemperatuur gunstig te beïnvloeden. Voor bedrijven gelden overigens verschillende vereisten in zon-, warmte en verblindingsbescherming van hun werknemers. Wij helpen je graag aan alle normen te voldoen.

Smart home klimaatregeling

Loxone klimaatregeling

De kamertemperatuur bepalen met behulp van domotica? Slim! Smart home klimaatregeling verhoogt niet alleen jouw werkprestaties en levenscomfort, maar helpt je eveneens energiebesparend te leven.

Op welke temperatuur kan je het beste gefocust werken of slaap je het liefst? Via onze domotica kan je de gewenste temperatuur instellen per tijdsslot. Op die manier kan je ’s nachts de verwarming automatisch uitschakelen en doorheen de dag kiezen voor een constante temperatuur. Ook een intelligente ventilatieregeling tijdens de zomer is perfect aan te sturen via domotica.

Is er een verlofdag op kantoor of ben je op vakantie? De smart home klimaatregeling past zich flexibel aan.

Smart home audio

Loxone musicserver

Verwelkom je graag jouw gasten met een streepje muziek in alle kamers van het huis? Of wil je een gepersonaliseerde alarmmelding, die werknemers of leerlingen bij gevaar de juiste instructies geeft? De mogelijkheden van smart home audio zijn haast ontelbaar.

Via multiroom audio bepaal je zelf welke audio in welke ruimtes te horen is. Denk maar aan jouw lievelingsliedje als wekkertoon of een zelfgekozen deuntje als deurbel. Sounds good!

Smart home beveiliging

Loxone alarm

Op zoek naar een slim beveiligingssysteem voor jouw woning of kantoor? Aan de hand van smart home beveiliging ben je de klok rond beschermd tegen waterlekken, brand en inbraak.

Ben je niet thuis of op kantoor? Een intelligent branddetectiesysteem brengt jou op de hoogte wanneer rook of vuur gespot wordt. Ook wanneer er mogelijks ongewenste bezoek is, krijg je daarvan een melding. Zo kan je live beelden bekijken van de bewakingscamera en jouw automatisch alarmsysteem beheren.

Smart home energie

Loxone energie

Wil je graag meer energie besparen zonder in te boeten aan levenscomfort? Onze energie tip? Maak van jouw woning een smart home en vorm je kantoor om tot een smart office.

Een helder overzicht en een intelligent beheer van jouw energieverbruik in huis of op kantoor? Via een slim beheersysteem schakel je vanop afstand of geheel automatisch verlichting, audio en verwarming uit. Daarnaast kan je steeds jouw energiestatistieken op de voet volgen en geïnformeerd worden over mogelijks nutteloos energieverbruik.

Als ervaren domotica installateur adviseren we jou steeds in de geschikte oplossing voor jouw woning of bedrijf. Zo dragen we graag bij aan een ecologisch leven én een lagere energiefactuur.

Tip: NIFTIX zet maximaal in op een totaalservice voor zijn klanten. Om je domotica in topconditie te houden, bieden wij daarom graag een onderhoudscontract aan. Contacteer ons voor meer info.